01 okt 2018 - feb 2019

Blind date met een kunstwerk

Met de (klein)kinderen naar het museum? Meldt u dan aan voor een spannende blind date met een van onze kunstwerken. De blind date wordt gratis thuisgestuurd voorafgaand aan het bezoek. Met drie opdrachten leren de kinderen het kunstwerk beter kennen, bijvoorbeeld door iets te kleien dat nergens op lijkt of een compositie te maken met dingen die toevallig op tafel liggen.

Echte liefde?
De laatste opdracht is in het museum en leidt tot de echte ontmoeting. Is er sprake van (ontluikende) liefde of van een blauwtje? In beide gevallen krijgen de kinderen een klein aandenken van onze beveiligers.

Aanmelden
Stuur een mail o.v.v. ‘blind date’ naar info@krollermuller.nl met uw naam en adresgegevens. Per post ontvangt u een spannende envelop met daarin alle ingrediënten voor de date!

Blind date in de klas
Ook schoolklassen kunnen zich aanmelden voor een blind date. Zij krijgen een speciale map met meerdere blind dates. Het project sluit naadloos aan bij het overige educatieve aanbod en geeft op verrassende wijze invulling aan een kunstproject of creatieve les. Stuur een mail o.v.v. ‘blind date’ naar info@krollermuller.nl met naam van de school, adresgegevens en grootte van de groep.

Leestip
Blinde date met een kunstwerk is ontwikkeld door het Kröller-Müller Museum in samenwerking met Astrid Poot (van organisatie Familie van Fonk). Geïnspireerd door het onderwijsconcept ‘Flipping the classroom’, ‘flipten’ zij samen het museumbezoek. Lees hierover meer in het artikel van Astrid Poot, getiteld: Hoe maken we het voor families in het museum nog beter?

Terug
blind_date_kmm_voorzijden_waaier_los